Workshop med Kjell Nordström

Jeg synes det var veldig spennende og givende å jobbe med studentene. De blomstret virkelig underveis i prosjektet og vi hadde det mye gøy sammen.

Kjell Nordström

Workshop med Kjell Nordström

Som en avsluttende del av vår Make-up artist for Fashion & Beauty utdanning har vi hvert år en workshop i fashion/foto.

I høst var det ingen andre enn Kjell Nordström som ledet den. Oppgaven til studentene gikk ut på å sminke/style til et cover bilde. Temaet var valgfritt, men skulle være noe studentene brant for og bildet skulle kunne fortelle en bakgrunnshistorie.

Uken startet med research og idébriefing, fulgt opp av noen dager med intensivt arbeid fra studentene hvor de fikk mulighet til å prøve ut idéene sine og å få feedback og veiledning fra Kjell, før det hele ble avsluttet med en spektakulær fotoshoot sammen med Haakon Hoseth.

Kjell beskriver selv at kjernen med denne typen prosjekter er å lære studentene å jobbe praktisk, utfordre deres kreativitet og gjøre dem fleksible når det kommer til å løse ting rent praktisk.

Bildene ble veldig fine, med nydlig håndverk både på sminke og styling.

Kjell Nordström

Noen av studentenes bilder fra fotoshooten

Kjell Nordström

Nordström startet sin karriere i Paris, hvor han gjennom 80-tallet jobbet som sjefsdesigner for Art Mode, moteredaktør for Mode Avantgarde, samt som freelance artist for en rekke designere.

I 1989 flyttet han til Oslo, hvor han startet designkonseptet Baron von Bulldog, et designkonsept som varte frem til våren 2008.

Nordström var kreativ leder for Sisters In Business mellom 2014-16, hvor han i denne perioden designet kolleksjonen «Black Rose», en moderne twist på Coco Chanels «Den lille sorte».

Siden 2017 designer Nordström for By BVB AS, et selskap han driver sammen med sin partner Morten Ingerbrethsen. Sammen lanserte de kolleksjonen «The Baronette» høsten 2018.

Leave a Reply