«Magnus» besøker Imageakademiet

Janne og Jim sminker gnomen fra NRK-serien Magnus

NRK-komedien «Magnus» har nærmest fått kultstatus i Norge og har også fått internasjonal omtale i både Make-up Artist Magazine og Prosthetics Magazineledende, som er ledende bransjeblader for spesialeffektsminke. Du finner «Magnus» her.

Janne Røhmen og Jim Udenberg hadde sentrale roller i sminketeamet som skapte Magnus. Begge underviser ved Imageakademiet. Janne som fagansvarlig for sfx-faget og Jim som instruktør i sfx-sminke.

Miguel-Angel Fernandez er en av to skuespillere som dekket rollen som Gnomen i serien. Så det var et hyggelig gjensyn da Janne og Jim fredag 8. februar sminket opp karakteren en siste gang som del av sfx-undervisningen for årets Makeupartist-klasse.

Det faglige innholdet i leksjonen inkluderte karakteranalyse, modellering og støp av maske, påføring av skallepanne («hette» for å dekke modellens hår), påsminkning av maske og løse deler, kroppssminke, hvordan forberede og jobbe med sfx-sminke for TV-produksjoner, samt kommunikasjon og behandling av modell.

NRK-Magnus SFX sminke

Bilder fra innspillingen av Magnus

Leave a Reply