Utdeling av sminkekoffert og grunnleggende teori

Dette ble resultatet mitt da vi skulle lære oss basesminke. Gleder meg til og se hvordan det tekniske utvikler seg gjennom semesteret. 

Sminkekoffert, basesminke og foto

Enda en uke har gått her på Imageakademiet, og nå begynner vi virkelig å komme i gang. Dette har vært en veldig morsom uke, med varierte skoletimer.

På tirsdag fikk vi endelig sminkekoffertene våre! Jeg hadde gledet meg sånt til den dagen. Det føltes nærmest litt overveldende. Utrolig spennende med masse ulike produkter som jeg gleder meg masse til å teste ut og jobbe med! Vi fikk god tid til å se gjennom alle produktene, før faglærer hadde en gjennomgang av alle produktene. 

Allerede neste dag kunne vi endelig få teste ut produktene på hverandre, for da skulle vi lære om basesminke. Det høres lettere ut enn det er, for det er noe man kanskje føler at man kan, men det er faktisk ikke så enkelt å få til en plettfri base på et ansikt du ikke har sminket før.

De fleste dagene består av en teoridel, etterfulgt av en demonstrasjon av faglærer, til hver nye tema. Etter dette er det satt av god tid til praktisk arbeid, der vi elever får prøve oss. Jeg liker denne måten å lære på veldig godt, ettersom det er lagt opp til såpass mye praktisk arbeid. Noe som jeg tror er den mest effektive måten å lære på. Det å kunne prøve seg, få litt feedback underveis, for så å lære av eventuelle feil og få muligheten til å rette det opp igjen. 

 På fredag hadde vi en hel dag med fotolære, noe som var veldig lærerikt. Det å få vite hva som skal til for å få et bra bilde er veldig aktuelt når man skal ta bilder av modeller man har sminket. Ulike metoder for å få best mulig lys, perspektiver som fremhever sminken og generelt et sluttresultat med god kvalitet. Den siste delen av dagen fikk vi praktisk oppgave som var veldig morsom å gjennomføre. Vi delte oss inn i mindre grupper, og hadde som oppgave å ta ulike bilder, med ordet linjer i bakhodet. Det var en morsom oppgave. På slutten av dagen fikk vi se bildene til alle gruppene, noe som jeg synes var spennende. Hvordan alle kan få samme oppgave, men tolke det på hver sin måte og dermed få ganske ulike resultetet.

Denne uken ser også ut til å bli veldig innholdsrik, vi skal bland annet lære om airbrush, noe jeg aldri har testet før, men  jeg gleder meg masse!

Leave a Reply