Smokey eyes, liner og airbrush

Trefargeteknikk/basic øyenskygge, modell: Emilie Teigen

Før og etter/Liner på modell: Harpa Lind Stefansdottir

Fokus på øyne og airbrush

Denne uken har hovedfokuset vært på litt ulik øyensminke. Tidlig i uken lærte vi om en øyenskyggemetode som er ganske basic og som fungerer på alle. Det var ikke så mange trinn, og virket ikke som om det skulle være så altfor utfordrende. Men, det å sminke øyne kan være ganske vanskelig selv om det kanskje er min favorittdel av sminkerutinen. Det er så mange ulike former på øynene, og farger som komplimenterer hverandre eller krasjer totalt. Derfor er det veldig fint at vi varierer på hvem vi sminker hver dag i klassen, så vi faktisk får prøvd oss litt frem på ulike ansikt.

På tirsdag hadde vi en hel dag da vi lærte om eyeliner. Det er noe jeg selv ikke gjør så ofte, så jeg gledet meg faktisk veldig til denne dagen. Vi prøvde oss på eyeliner både med og uten «wing», og på looken jeg lagde på en i klassen utfordret jeg meg selv litt ekstra med noe som heter «cake liner» i en kul blåfarge som passet fint til fargene i øyenskyggen jeg hadde brukt.

Sotede øyne sto på planen på onsdag, og det er noe jeg så veldig frem til. Selv elsker jeg øyenskyggelooker der man har blendet fargene godt, men det å skulle lage sotede øyne med sort kajal og øyenskygge viste seg å behøve litt øvelse. Selv gikk jeg frem og tilbake med øyenskygge og blending om hverandre for å komme frem til resultatet jeg ønsket. Her også må man huske på å ikke bare legge øyenskyggen på en bestemt måte og bare blende, men å tilpasse metoden til akkurat det ansiktet man jobber på.

Mot slutten av uken skulle vi lære om airbrush. Selv var jeg dessverre syk på fredagen, og fikk ikke med meg dag 2, men det vi gikk gjennom den første dagen med airbrush var veldig informativt og gøy. Dette er noe jeg aldri hadde prøvd før, og egentlig ikke hørt så mye om. Derfor var det fint at vi i starten fikk demonstrasjon og gjennomgang om hva airbrush egentlig er, og hvordan man skal bruke det. Jeg syns det var en morsom metode å sminke på, selv om det tok litt tid før jeg kom inn i teknikken.

Alt i alt har det vært en lærerik uke, og jeg har kost meg masse spesielt med fokus på øyensminke tidligere i uken. Til neste uke skal jeg ha med modell på skolen for første gang, blant annet til voksen hud (50+) som jeg gleder meg masse til!

Leave a Reply