Dype hudtoner og introduksjon til stilhistorie

Modell på dype hudtoner før/etter: Joy Anin

Dype hudtoner og introduksjon til stilhistorie

Sist uke har bestått av veldig mye varierte timer. Vi hadde en hel dag teori med John, rektor her på skolen, der han gikk nøye gjennom nødvendig informasjon om hvordan starte opp et eget enkeltmannsforetak, og mye praktisk informasjon i forhold til økonomi, kommunikasjon og hvordan forholde seg til andre i bransjen. Det var en veldig lærerik dag, og det var mye jeg ikke hadde tenkt på fra før av, som dette med hvordan å holde styr på økonomien med regnskapsfører. Ellers var det også mye snakk om hvordan man skal oppføre seg, og hva som er forventet av oss som makeupartister. Det er jo en veldig sosial bransje, hvor det til tider kan være en del festligheter, men det er viktig å kunne holde seg profesjonell og kunne skille mellom jobb og privatliv.

 

Tidligere hadde vi også en dag da vi skulle lære om makeup for dype hudtoner, og vi i klassen hadde med oss modeller som vi fikk øve oss på etter en demo som ble holdt av læreren. Det å ha med seg modeller på skolen er veldig morsomt, og disse dagene er alltid veldig sosiale og hyggelige. Det var noe annerledes å sminke en med dyp hudtone med tanke på valg av farger, og hva som tar seg best ut. Varme farger gjorde seg utrolig bra, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet til slutt etter litt testing og feiling.

 

Ellers har vi blitt introdusert til et større prosjekt som vi skal jobbe med over en lengre periode nå, nemlig stilhistorie fra 1920-1990. Jeg gleder meg veldig til å komme ordentlig i gang med prosjektet, og fordype med i hva som kjennetegner moten og sminken fra de ulike tiårene. Allerede på fredag fikk vi en liten forsmak på 20- og 30-tallet da vi prøvde oss på å style hverandre hår, blant annet med varmruller.

Leave a Reply