30-tallssminke på modell: Elín Sól Gunnarsdóttir

1920- og 1930-tallet

Endelig har perioden med stilhistorie begynt på ordentlig. Vi har fått prøvd oss på 1920- og 1930-tallet både innen sminke, hår og styling. Jeg håper at jeg i slutten av denne perioden med stilhistorie kan kjenne igjen trekk fra tidligere tiår i mer moderne sminkelooks, og i tillegg huske igjen kjennetegn fra de ulike periodene. Det er veldig gøy å se hva som var trendy, og se hvor mye og hva som har endret seg. Øyenbryn er noe av det jeg føler har hatt de største endringene, som også er det jeg har slitt mest med når vi skal øve på det. Tynne og presise bryn som skal ha en spesiell form kan være ganske utfordrende å mestre, spesielt å få det symmetrisk.

 

Vi har i tillegg til dager med demonstrasjon og teknisk undervisning hatt to fulle dager med selvstudie denne uken. Da har vi hele skoledagen på å øve på det vi har lært, og man kan legge opp dagen litt som man selv vil, men vi har fortsatt lærere i klasserommet som er tilgjengelig om vi skulle trenge det. Jeg har likt å ha med meg venninner som modeller slik at jeg kan bruke hele dagen på å øve, men ellers kan man også gå i par med en i klassen og bruke halve dagen på å øve, og sitte halve dagen som modell selv. 

 

Vi har også fått utdelt innleveringsoppgaven som omhandler stilhistorie fra 1920 til 1990. Vi skal levere en ganske omfattende innlevering som tar for seg både sminke, hår og styling fra hvert tiår. Jeg har kommet litt i gang med den, er ferdig med et av tiårene med bilde av både sminke og styling. Jeg gleder meg masse til de kommende ukene når vi skal lære om de andre tiårene. 

 

Leave a Reply