1920- og 1930-tallssminke

1920- og 1930-tallssminke

1920-tallet, denne tiden var veldig preget av litt dårligere sminkeprodukter, det var veldige tunge produkter som gidde en veldig full dekk, i tillegg brukte de en lys foundation, gjerne noen toner lysere enn deres naturlige hudfarge.
 
Det viktigste å huske på når man sminker til 20-tallet er at hele uttrykket skal være litt trist. Øyebrynene og øynene være litt «hengende». Bryna skal være tynne og ¨halen¨ på brynet skal gå veldig lagt ned mot kinnbenene. Hele brynet skal ha en jevn farge. Øyenskyggen skal være sotet, men i en medium til sort farge, Der innersiden av øynene er mest markert opp mot brynet. Dette vil det gi det uttrykket vi er ute etter. Røde lepper skal også på, med en markert amor-bue. I 20-tallet brukte de ikke fylle inn hele leppa, siden leppestiftene på den tiden ikke var av beste kvalitet. Så den ble gnidd ut utover leppene iløpet av dagen. 
Det typiske håret på denne tiden var fingrebølger, i en bob-klipp.

 
 

1930-tallet, i dette tiåret kan man si at sminken var en litt mildere versjon av 20.tallet, selv om en del som var annerledes. 
Øyenbrynene er vell det som skiller seg mest ut.. Formen er en slags banan-form, altså tykkere midten og så smaler det inn på kantene. Brynene var tynne. Om en skal gjøre denne looken så man må dekke sine egne bryn, for så og tegne på noen nye for å få den rette effekten.

Øyenskyggen var veldig enkel, med en dus, brun, skygge i globalen. De brukte mye maskara, til og med vipper, for å fremheve øynene. I tillegg kunne man lage en tynn eyeliner langs vipperoten, for å gi en illusjon av fyldigere vipper, også for å få de løse vippene til å blende mer inn i deres egne. Basefargen her skulle også være lys. Gjerne noen toner lysere enn personens egen hud, uten og overdrive. Litt rosa blush i kinnene, for litt farge i ansiktet. Leppene brukte å være røde, med en tydelig markert amor-bue.

Håret ligner veldig på 20-talls hår, men i en litt mildere versjon. Her var krøllene litt løsere, men i sideskill. Brosjer var veldig populært, samt dyre pels, og perler.

Leave a Reply