1940- og 1950-tallssminke

Modell på 50-talls sminke: Sunniva Olsen

40- og 50-tallsstilhistorie

Sist uke startet vi med litt repetisjon og frie øvelser med airbrush. Vi ble delt inn i par, flere fikk laget noen fine looks til å bruke i sin portefølje eller sin seilhistorieoppgave. Selv synes jeg fortsatt at airbrush kan være ganske utfordrende og tok det hele som en øvedag, det var deilig å kjenne at en mestrer det mer og mer. 

Så begynte vi med 40-tallet, vi lærte oss først hvordan håret skal styles og litt historie, og kjennetegn til tiåret. Dette var perioden da mennene dro i krig, mens kvinner ble igjen hjemme og måtte ut i arbeid for å forsørge familien. Dermed måtte frisyren være praktisk, og ikke komme i veien når de arbeidet. Den mest klassiske frisyren, den som vi øvde på heter «victory rolls» og var formet i to krøller som møttes foran på hodet. Det var også gjerne fint krøllet bak i en hestehale om håret var langt.

Det å drive med hår har også vokst på meg, desto mer vi har jobber med det. Tidligere før jeg begynte her hadde jeg kun brukt rette- og krølltang, men nå siden jeg begynte her har jeg lært og ta i bruk mange ulike teknikker, og jobbe på ulike hårtyper.

Sminken på 40-tallet var ganske lett på huden, med en fin rosafarget rouge i vifteform. Ellers var øynene ganske lette sminket, mens fokuset var på de røde leppene. De skulle være velformede, med det rundt utseende.

 

Videre til 50-tallet var det også litt ulike looks en kunne gå for, både stilmessig, men også med tanke på hår frisyrer. En med kortere hår stylet gjerne håret i en typisk Marilyn Monroe-krøller. En med lengre hår knyttes veldig til 50-tallet med en stram, litt høy hestehale som var pent krøllet. 

Sminken på 50-tallet hadde noen likheter, men de største kjennetegnene var eyeliner som ender i en vinge, røde lepper og gjerne en påtegnet skjønnhetsflekk over leppene eller i kinnet. 

 

Alt i alt er denne perioden med stilhistorie en ganske intens periode, men også en veldig lærerik og morsom tid. vi har også mulighet til å ta bilder underveis som vi kan bruke i oppgaven vår om stilhistorie, og det er en veldig gøy. På skolen er det masse klær og smykker som man kan kle modellen med for å få et mer helhetlig uttrykk til bildene våre sammen med sminke og hår. Det er også veldig gøy å se inspirasjon fra tidligere år i dagens sminke og mote, og det å kunne gjenkjenne hvilket tiår det faktisk stammer fra. 

Leave a Reply