Modell (hår): Malin Kristine Sagnes

Modell (60-talls sminke og styling): Kristin Engebretsen

1960- tallssminke

 

Sminken på 60-tallet var veldig særegen og lett gjenkjennelig. Det var mye fokus på øyne. De skulle være store, med en lys skygge på lokket og en mørkere farge lagt i global og blendet litt høyere for en illusjon av større øyne. Vi brukte også eyeliner, som skulle tegnes i en slags «banan form», med mer tykkelse på midten av øyet, og bli tynnere både ved inner- og ytterkanten. Til slutt på øynene skulle vi også sette på falske vipper, noe jeg er ganske ny på. Jeg har aldri brukt det selv, men denne gangen gikk det heldigvis veldig bra! Ellers var det resten av sminken ganske minimal. Brynene skulle se naturlige ut, fin og jevn hud og en nude farge på leppene. 

 

Vi jobbet også med hårstyling til 60-tallet, og det veldig mange forskjellige frisyrer og looks som var populære. Den vi skulle lære oss var en med mye oppbygget volum i bakhodet ved hjelp av tupering, litt lugg foran og noe hår lagt bak under tuperingen. Ellers var håret fint krøller, og det var veldig populært med hår bøyle eller hårbånd.

Leave a Reply