Foto: Ingeborg Klyve /Fremantle /NRK

Janne Røhmen på sett

Janne Røhmen Makeupansvarlig på Exit

NRK-serien Exit er mye omtalt i sosiale medier om dagen. Det er den mest strømmene dramaserien i NRK noensinne. Vi har fått snakket med Janne Røhmen en av våre faglærere om hvordan det var som makeupansvarlig i serien. 

Med på laget hadde jeg Ingrid Opdahl, tidligere student ved imageakademiet. Vi likte veldig godt å jobbe på denne serien.Vi fikk innblikk i et miljø vi ellers ikke får se mye til. Vi fikk sminke en perfekt balanse mellom spesialeffekter og skjønnsminke, og skuespillere og stab er fantastiske mennesker å jobbe sammen med.

Mange i finansbransjen er ganske like når det gjelder hår og stil, mens vi ønsket karakterer som var originale på sin måte og måtte jobbe med å finne særtrekk ved hver enkelt karakter som skilte dem fra hverandre men samtid gjorde at de passet inn i det samme miljøet. 

På denne produksjonen var det stort fokus på å få skuespillerne til å se best mulig ut hele tiden. Håret skulle se ny-frisert ut, huden skulle ha fin glød, tennene skulle være flotte og hvite, fordi de i dette miljøet har større fokus på at alt skal ha en viss standard. Vi brukte blant annet 20 000 kr av budsjettet på å bleke skuespillernes tenner.

For å få en flott, glødende hud var hudpleie også veldig viktig. Vi brukte de beste hudpleieseriene fra Sothys, spesialtilpasset hver enkelt skuespiller. Noen sendte vi også til hudpleiebehandlinger på The Skin Frogner. 

Hver enkelt skuespiller ble farget og klippet av frisør Ingrid Opdahl slik at håret alltid så fresht ut og kontinuiteten ble holdt. Sminken på damene var ganske enkel og pen. Skjønnsminke bestående av fokus på fin base, fokus på øyne med løs vipper og leppestift. På de mannlige karakterene var det enkel film-sminke, bestående av lett base og små korrigeringer. Fokuset var hele tiden at de skulle fremtre best mulig

I første scene i første episode. Går karakteren *Henrik* naken i leiligheten til gutta. Her brukte vi en silikon penis laget og påsminket av Steinar Kaarstein. Silikonpenisen var da festet over hans egen hele dagen. 
På *Magdalena/prostituert*  som ble kuttet i øret, brukte vi 3 applikasjoner for å illustrere at en del av øret var kuttet av. 
Da *William* slo hånden i fjellveggen og lillefingeren brakk hadde vi laget et av-støp av hans egen hånd og laget en silikonhånd på forhånd med ståltrådskjellett slik at vi kunne brekke fingeren hans frem og tilbake uten å få problemer med at den ekte fingeren under synes.  
 
Med oss på store dager hadde vi flere studenter og tidligere studenter fra imageakademiet. Stine Benjaminsen, Anette Klophus, Miriam Løkken, Cathrine Kristiansen Løseth og Janniche Smeby Mollan, som alle gjorde en kjempebra jobb.
Dette var en super produksjon å jobbe på, og vi håper det blir en sesong 2. 
 
 

Leave a Reply