70-, 80- & 90-tallssminke

Modell på 70-tallet: Siril Bredesen

Modell for hår: Emil Lian

Modell 80-tallet: Tina Vikvam

70-, 80- & 90-tallssminke

Sist uke har vi lært oss de tre siste tiårene, vi har vert igjennom sminke, hår og styling på 70- 80- og 90-tallet. Denne perioden har gått veldig fort, med det er så utrolig gøy å se tilbake på bildene som jeg har tatt av de ulike tiårene.

70-tallet gjenskapte vi med å style håret i form av krøller/bølger som var vendt bort ifra ansiktet. Sminken bestod av naturlig hud, gjerne en del solpudder i kinn og panne, brunlige shimmerfarger over hele øyelokket og en nøytral farge på leppene. Personlig er dette en sminkelook som jeg føler kan passe godt i mer moderne sminke. Med bronzer og nude lepper. 

Det tiåret som kanskje skilte seg mest ut av alle med tanke på sminken må være 8+-tallet. Endelig kunne vi prøve de knallfargede øyenskyggene våre i blant annet rosa, blå og gul. I tillegg var det blå maskara som er veldig særegent for 80-tallet. Leppene var gjerne rosa, rougen var gjerne også i en rosatone som skulle blendes opp mot tinningen. Brynene var ganske naturlige, men de kunne gjerne se litt «bushy» ut, men allikevel stelt. Håret skulle være stort, med masse volum. Det var gjerne kreppet eller krøllet og tupert litt i underkant enkelte områder for å få det så stort som mulig. 

90-tallet var der siste tiåret med sminke og styling i vår periode med stilhistorie. Det var flere ulike hår frisyrer og veldig imellom, tilpasset til hvilken lengde en hadde på håret. Frisyren vi lærte oss er veldig typisk for 90-tallet, med to små «buns» litt foran på hodet med litt hår ifra luggen hengende ned på hver side av pannen. Resten av håret hengende ned, som var lett stylet. Sminken bestod av mørke, brun-sotede øyne, med farge under øynene også. Ellers var huden naturlig, med litt solpudder og gjerne en rouge i bruntoner. Leppene er nok det som er mest gjenkjennelige med sminken. Det skulle nemlig være en mørkere farge på liplineren enn på selve leppestiften. 

Det å ha jobbet med stilhistorie har vært utrolig gøy, og jeg føler at man kan se kjennetegn fra alle tiår i moderne sminketrender og moteblader.

Leave a Reply