Intro- fashion & editorial makeup

Mua: Soley Astudottir

Modell på demo: Siril Bredesen

Intro- fashion & editorial makeup

Sist uke startet vi med makeup for fashion og edetorial. Noe som er ganske så ulikt fra de tidligere temaene vi har jobbet med. Det er en veldig fri måte å sminke på, en skal tenke utenfor boksen og ikke skape så mye regler for seg selv. Det er derfor enda viktigere når en jobber så må en være kreativ samtidig som at det er gjennomtenkt slik at det blir en balanse i looken.

Noe vi har fått øvd en del på er og jobbe utifra moodboards. Det vil si at vi får utdelt er ark med flere inspirasjons-bilder også skal vi komme frem til en sminkelook basert på de bildene. Det var veldig gøy å jobbe på den måten, det å få være kreativ og prøve å komme frem til noen mer originale looks. Vi har sminket hverandre, og gått gjennom alle sminkelooksene i  plenum slik at vi kan få inspirasjon av hverandre, se hvordan hver enkelt har tolket oppgaven. Det har vært en veldig fin og lærerik oppgave.

Det finnes mange ulike looks i fashion, og noe av det vi lærte litt mer om sist uke var sminke for catwalk og for magasincover. Det er et ganske spekter innen for fashion, og det er det som gjør det så gøy å jobbe med. 

Denne uken skal vi ha en prøve i fashion, der vi skal ha en photoshoot med sminke, hår og styling. Derfor har vi lært litt om hva vi skal se etter i en modell og hva som passer innen kategorien fashion. 

Leave a Reply