Makeup for foto og dragmakeup

Modell på drag: Mathias Tomta Strønen

Makeup for foto og dragmakeup

Sist uke gikk vi inn på et nytt tema, og det er hvordan en gjør makeup for foto. Vi har jobbet med flere ulike teknikker for å komme frem til ulike resultat. For eksempel så er det forskjell på sminken til foto/tv, og sorthvitt bilder. Til sorthvitt bilder bør man jobbe mer med kontraster. Gjerne for å få frem ansiktet mer med tydelige skygger og kontraster. Gjerne med dypere toner på skyggen og mer pigment. 

Faglærer har også vist oss mye inspirasjons bilder for at vi lettere skal se hvilke teknikker man kan bruke, og hvordan man kan fremheve ulike ansiktstrekk til fotomakeup. Vi har også sett på noen videoer fra fotoshoots der de viser og forklarer ulike måter å bruke lyset til sin fordel, for å skape spennende uttrykk. 

På fredag hadde vi en utrolig morsom dag, vi skulle lære oss og gjøre dragmakeup. Læreren hadde da først en demo, hvor hun sminket en modell til drag, for så at vi skulle bruke dagen på å sminke våre egne modeller. Det var veldig uvant, å skulle sminke med de teknikkene vi lærte den dagen. Ettersom alt skulle være ganske ekstremt og mye. Jeg følte de gikk imot så mye av det vi har lært tidligere i beautysminke. Når alt skal være så lett og naturlig. Men det var så utrolig gøy, for det er så mange ulike teknikker innen sminke, og dragsminke er noe helt egent. Det og se hvor stor forandring en kan gjør med sminke og hvordan holdningen til modellene endret seg underveis. Hvordan han fant sin egen karakter. Det hele var en veldig morsom dag, og det å se alle de mannlige modellene med full sminke, parykker og klær var utrolig gøy. 

Leave a Reply