Red carpet prøve og intro i styling

Modell: Ida Danielsen

Red carpet prøve og intro istyling

Sist uke jobbet vi med flere forskjellige ting, og det var mye å gjøre. Jeg var dessverre i starten av uken, og fikk derfor ikke vært med på en høstfotoshoot som resten av klassen gjorde. Bildene deres ble veldig fine. Med sminke i ulike høsttoner, styling i form av hår og klær og ulike posteringer og uttrykk på bildene.

På onsdag var det studiedag, som betyr at en har muligheten til å jobbe et annet sted enn på skolen. Da må man skrive en utfyllende arbeidsplan for hva du skal gjøre den dagen og få den godkjent av lærer. Selv så skulle jeg på et møte angående et oppdrag denne uken. Deretter dro jeg hjem for å jobbe med noen innleveringer vi har på skolen.

Noe som er veldig gøy er det at lærerne jevnlig kommer med oppdrag til oss i klassen, og utifra hvem som ønsker og dra blir det gjort en tilfeldig trekning mellom de som ønsker å være med på oppdraget. Det er så gøy da vi får muligheten til å knytte nye kontakter og skape erfaring underveis i skolen. Noe annet som også er gøy når de kommer med oppdrag der vi får assistere lærerne selv. Det er en skikkelig kul mulighet og veldig bra erfaring å ha med seg. Det vil jeg jo påstå er en av de beste måtene å lære seg dette yrket på, ved og faktisk dra på sminkeoppdrag, med og assistere dyktige makeup-artister også. 

Vi hadde også en prøve sist uke, i red carpet makeup. Etter alt vi har lært i faget om fotolære, så skulle vi også ha i tankene at den ferdige sminkelooken skulle fremtre pent på et sort/hvitt foto. Det var derfor viktig å tenke på hvilke farger som ble mørke, mellomtoner og hva som ble lysere partier. 

Til oppgaven hadde jeg skaffet meg en modell som passet bra til looken, samt en flott kjole. Vi lærer mer og mer om hvor viktig det er med helhet og at all synlig hud skal se fin ut. Derfor viktig og sminke mer enn bare ansiktet.  

Jeg gikk for en sminke med fokus på øyne, og valgte derfor en mer dramatisk øyenskygge. Med sort skygge i ytterkantene av øynene, med en blendet overgang til en glitrende sølvskygge inn mot øyekroken. Ellers fremhevet jeg kinnbeina litt ekstra, ettersom der skulle være sort/hvitt foto. Slik at det skulle være tydeligere konturer i ansiktet. Resten av sminken beholdt jeg ganske rolig og naturlig for å skape en litt mer balansert sminke.  

På fredag startet vi på et nytt emne, med en ny faglærer, nemlig styling. Det var en dag bestående av en del teori, som vi skal fortsette med denne uken. Jeg ser frem til å lære mer om styling. 

Bildene ble veldig fine, med nydlig håndverk både på sminke og styling.

Kjell Nordström

Leave a Reply