Ragnhild Andersen

Idag ønsker vi og fremme et godt eksempel på hvordan en kommer seg opp og fram i denne bransjen. For hvordan starter en å jobbe som en makeupartist? Hva er det som skal til? Vi har snakket med Ragnhild Andersen aka – rmabeauty. Om hvordan hun startet sin karrière innen skjønnhetsbransjen. 

– Hvem er du og hva er bakgrunnen din? –

Mitt navn er Ragnhild Andersen, jeg er 28 år og jeg har jobbet som makeupartist i 9 år. Utdannet meg på Imageakademiet i 2011, jobbet 3 år på Kicks, 3 år i Parfums Christian Dior og er nå på mitt tredje år som frilanser hvor jeg sminker både private og profilerte mennesker, og viser tips og triks på instagram. 

 

– Hvordan startet du og hva var det som drev deg? –

Jeg startet med å utdanne meg på Imageakademiet, noe jeg den gang trodde var et krav for å få jobbe i Kicks. Så feil kunne jeg ta, for der var det ikke mange makeupartister! Dette resulterte i at jeg fikk alle oppgavene om å sminke kundene, som igjen førte til ekstremt mye erfaring i produktkunnskap og teknikker. Dette gjorde at jeg kurset flere i butikken i hvordan jeg gjorde ting, og som førte til min passion for å lære bort. Og nettopp dette har drevet meg til å utvikle meg og i å dele hva jeg kan på instagram. 

 

– Hvordan opplevde du tiden på imageakademiet og hva er det du husker best? –

Jeg gikk 1 år med både skjønnsminke og SFX, 2011-12. Jeg koste meg så mye i denne tiden. 

En ting som sitter godt igjen er minnene om tilbakemeldinger. Etter en look kunne jeg tenke at jeg var veldig fornøyd og synes det var flott, men tilbakemeldinger fra dyktige fagfolk lærte meg å se hvor forbedringspotensialet var. Og nettopp dèt skiller å gå på skole fremfor å lære på youtube. 

 

– Som tidligere elev, hvordan er det og være sensor ved skolen? –

Det er jeg veldig stolt over. Og ikke minst takknemlig. Første gangen føltes det nesten ut som et rituale hvor jeg offisielt ble en fullverdig makeupartist. Siste stadie i “learn, practice, teach”-modellen. 

 

– Vil du nevne noen spennende oppdrag du har gjort? –

Jeg sminker en del kjendiser og er med på morsomme sett som tv-innspilling, fotoshoots og forberedelser til red carpet. Det syns jeg alltids er spennende! Men det jeg selv syns er mest spennende er å lage kreative looks i eget hjemmestudio. Her spør jeg bare folk jeg ser på instagram, eller på gata for den saks skyld, om de vil være modeller for meg. Alle sier ja!

 

Leave a Reply