MARIA ZAHL

FAGLÆRER
Maria Zahl er utdannet makeupartist og frisør. Maria har i tillegg 3 års videreutdannelse som maskør- og parykkmaker med svennebrev fra Det Norske Teatret.

Maria har vært leid inn som hårstylist på internasjonale spillefilmer som «Løvekvinnen» og» Snømannen».
Maria laget parykk og skjegg til Anders Basmo i spillefilmen «Snekker Andersen».

Maria var sminke og hårdesigner på spillefilmen «I onde dager» regi Tommy Wirkola. Hun lagde også 2 parykker til filmen. Maria jobber mye med SFX designer Steinar Kaarstein på ulike samarbeidsprosjekter innen film.

Maria har lang erfaring i karakteranalyse og stilhistorisk karakteroppbygging til teater-, opera- og filmroller.
Maria har hold kurs og undervist for alt fra små teatergrupper til ungdomsskoler og fagskoler. Maria jobber som faglærer på Imageakademiet hvor hun underviser i flere fag.

Arbeidserfaring

Maria har laget parykker, barter og skjegg til Atle Antonsen i spillefilmen ”Norske Byggeklosser” i samarbeid med Siw Jaerbyn.

Hun har gjort hårstyling på flere prosjekter med SFX-ekspert Jim Undenberg for Imaginarium FX. Maria har laget parykk og hårstyling for Harald Zwart i «Lange Flate Baller 3» og SFX-spesialist Cliff Wallace fra Aliens filmene. Hun har gjort reklamefilm for Jarlsberg, Fjordland, Meny, Vipps, Kiwi, talkmore og internasjonal reklamefilm for Super Dry.

Maria har lang erfaring i karakteranalyse og stilhistorisk karakteroppbygging til teater-, opera- og filmroller.
Maria har hold kurs og undervist for alt fra små teatergrupper til ungdomsskoler og fagskoler. Maria jobber som lærer på Imageakademiet hvor hun underviser i flere fag.

I sin 21 år lange karriere har hun vært maske- og parykkansvarlig på en rekke store teaterproduksjoner for Brageteatret, Nordland Teater, Nord-Trøndelag Teater og Teater Ibsen.

Maria har også jobbet med hår og karaktersminke til flere tv produksjoner for kjente komikere på TV2, NRK og Stand up Norge. Hun har jobbet som maskør-og parykkmaker på Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Oslo Nye teater og på Den Norske Opera & Ballett.

Hun har hatt ansvar for maske- og parykkdesign på Marispelet på Rjukan, St. Hallvard spelet i Lier og spelet om Kristin Lavransdatter på Otta. Maria jobber mye med produksjon og design av håndlagde parykker, skjegg og barter til flere kjente tv produksjoner som for eksempel ” Jul i Blodfjell”, ”Kongsvikklinikken”,” Exit” og ”Narvestad på ferie”.