MAKE-UP ARTIST FOR FASHION & BEAUTY - KVELDSSKOLE

Utdann deg til makeupartist ved siden av jobb eller andre studier

Vår utdanning til Make-up artist for Fashion & Beauty er designet for de som ønsker å jobbe innen mote- og skjønnhetsbransjen. I dette studiet lærer du make-up for brud, foto, fashion show, reklamefilm, TV etc. Veien frem til fagtittelen er spennende og variert med stor vekt på praktisk og kreativt arbeid. Du lærer først de håndtverksmessige teknikkene, for så å lære å skape egne uttrykk innenfor de forskjellige delene av bransjen. Etter endt utdanning kan du jobbe for motemagasiner, reklame, TV-produksjoner, motevisninger etc.

Mange av våre tidligere studenter jobber for store merker som MAC, Urban Decay og Inglot. Studiet passer for de som kommer rett fra videregående skole og de som ønsker en tilleggsutdannelse eller et karrierebytte.

Kveldsstudiet til Make-up artist for Fashion & Beauty gjennomføres:

  1. Med undervisning tirsdag og torsdag kl. 17-21 + ca. hver 4. lørdag over et helt år (februar-desember).
  2. Med undervisning to dager i uken kl. 17-21 + ca. hver 4. lørdag over et helt år (august-juni).

Studiet har samme fagplan, undervisning, lærere, og gir samme tittel som det tilsvarende dagskolestudiet.

Imageakademiet er den eneste fagskolen i Norge som har denne utdanningen. Da studiet er likt med første semesteret til Makeupartist, så har du muligheten til å begynne rett på andre semester i Makeupartist-studiet senere.

MAKE-UP ARTIST FOR FASHION & BEAUTY - KVELDSSKOLE

Skolepenger: 74.000 kr
Inkludert i prisen er det meste av utstyret du trenger til studiet. Du får utdelt din egen profesjonelle koffert som inneholder sminke, pensler og mye annet materiell (bare koffert med utstyr har alene en verdi på 8-10.000 kr.)

Betaling:
– Registreringsavgift ved bekreftelse av skoleplass – 3.000 kr
– 1 uke etter skolestart – 27.000 kr
– slutten av første semester – 6.000 kr
– begynnelsen av andre semester – 27.000 kr
– midt i andre semester – 6000 kr
– slutten av andre semester – 5000 kr
Denne betalingsplanen er tilpasset utbetalingene fra Lånekassen. Ta kontakt hvis du ønsker en annen betalingsplan.

Nivå: Fagskoleutdanning

Lånekassegodkjent: Ja

Varighet: 1 år (2 semestre)

Gjennomføring ved oppstart i februar: Tir og tor kl. 17-21 + ca. hver 4. lørdag.

Gjennomføring ved oppstart i august: To kvelder pr. uke kl. 17-21 + ca. hver 4. lørdag.

Starter: 15. februar og 15. aug 2022

Antall studenter: 30

Opptakskrav:
Bestått vgs. innen estetiske fag  (= formell kompetanse) eller annen tilsvarende bakgrunn (= realkompetanse). Mer info på siden Søknad.

Ønsker du å utdanne deg til en profesjonell makeupartist? Ønsker du å jobbe med make-up for mote, TV og skjønnhetsbransjen?

Studiets gang

Veien frem til fagtittelen er spennende og variert. Vi legger stor vekt på praktiske oppgaver og kunstnerisk utvikling. Du vil lære alt om hvordan man skaper ulike uttrykk og effekter med hjelp av make-up og hår. Du vil også lære hvordan man bruker disse ferdighetene for og få en vellykket karriere i bransjen. Den første skoledagen inneholder en del administrative oppgaver som gjennomgang av studiereglementet, fotografering for studiebevis. Men allerede fra dag to er du i gang med undervisningen. I løpet av den andre uken får du også utdelt sminkekoffert og kompendium.

Da er du klar for faget skjønnsminke. Dette er et stort fag med mye repetisjon der du lærer alt det grunnleggende ved sminkehåndverket. Du lærer full make-up,hår og styling i ulike epoker fra stilhistorien med utgangspunktet i 1900-tallet. Du vil lære hvordan ytre faktorer påvirker moten, hår og make-uptrendene gjennom tidene fra 1920-tallet frem til og med 1990-tallet.

Deretter vil du bli satt inn i de spesialiserte sminketeknikkene for  foto, og få din kreative side utfordret i faget fashion makeup. Innimellom dette lærer du å sette sammen hele komposisjoner i fagene styling og hårstyling. Du vil lære å jobbe med fotografer og behandle bilder i faget it/foto. I faget airbrush lærer du å sminke for HD i en moderne medieverden. I siste halvdel av studiet gjennomfører de fleste studentene flere reelle oppdrag i bransjen, samt er i utplassering i en bedrift i en uke. Mot slutten av studiet gis en innføring i hvordan man kan jobbe som frilanser med faget forretningsmessig adferd og brud. De to siste ukene av studiet går i hovedsak med til eksamenforberedelser og eksamener. Studiet er gjennomgående krevende, med det siste halvdelen av studiet som den mest hektiske. Dette kan det være greit å ta høyde for med tanke på planlegging av aktiviteter utenfor skolen, for eksempel når det gjelder arbeid.

Skoledagen er ofte bygd opp på den måten at faglærer først demonstrerer teknikker og viser hvordan han eller hun skaper uttrykk innenfor det aktuelle fagområdet, før du øver på det samme med oppfølging av faglærer og assistentlærer. Studiet er gjennomgående praktisk og kreativt rettet.

Lunsj på dagskolen er fra 11:30 til 12:00. Skolen har et kjøkken. Det er jevnlige admin-timer hvor skolen og studentene utveksler informasjon og tar opp ting til diskusjon.

Studieplan for Make-up artist for Fashion & Beauty for skoleåret 2021-22

Studieplan

Make-up Artist for Fashion & Beauty

KARRIERE

 

Studiet til Make-up artist for Fashion & Beauty er rettet inn mot de som ønsker en karriére innen make-up for foto, fashion, reklame, TV og skjønnhetsbransjen. Dette er en intensiv utdanning spesialdesignet for de som vil jobbe med skjønnsminklig make-up, men ikke ønsker teater og spesialeffekter. 

Du kan jobbe for motemagasiner, ulike fotooppdrag, fashion show, reklame og TV-produksjoner, make-up studioer, salg og promotering av kosmetikk, sminke for privatmarkedet etc.